Jelenlegi hely

Átadásra került plébániánk Közösségi Háza

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
2017. augusztus 19-én, 12 órakor ünnepélyes keretek között került átadásra és felszentelésre a Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia nagy reménységeket ígérő Közösségi Háza.
Soltész Miklós államtitkárBöcskei László megyés püspök házszenteléseJózsa Nándor és Soltész Miklós átvágják a szalagotKözönség a házátadó ünnepségen

Szent István király pártfogását kérve áldotta meg augusztus 19-én Exc. Böcskei László megyéspüspök a Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia felújított épületét, mely immár egy mindenki számára nyitott Közösségi Házként működik tovább. Az ünnepségen Exc. Böcskei László megyéspüspök mellett beszédet mondott Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Kuglis Gábor Levente szilágysomlyói plébános, valamint mentorom, Józsa Nándor Lóránd, aki egyben a helyi egyháztanács elnöke. A beszédeket színesítő kultúrműsorban közreműködtem én is, Garamvölgyi Anett népi énekes és kobozművész egy-egy Szent István és Szent László királyhoz kötődő dalcsokorral, valamint az ünnepség zárásaként az Orosz Zoltán által vezetett Báthory István római katolikus kórus két énekes imádságát hallgathatták meg a jelenlévők. Jeles eseményünkről egy rövid ismertető az M1 híradójában is megtekinthető.

A házavató ünnepség különlegessége volt, hogy Exc. Böcskei László megyéspüspök ez alkalommal Szent László éremmel tüntette ki mentoromat, Józsa Nándor Lórándot a Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánián végzett kitartó és lelkiismeretes munkájáért. Mind nagyon büszkék vagyunk rá és kívánunk még sok erőt, egészséget, örömet és sikert áldásos céljai megvalósításához.

      

A Közösségi Ház 2017. szeptemberétől újra rendszeresen otthont ad a Petőfi Sándor Program helyi ösztöndíjasaként nekem és tevékenységeimnek: népi énekes és hangszeres óráknak, népi játékos és táncos foglalkozásoknak, sőt, idén már gitározni is tanulhatnak nálam a gyermekek és fiatalok. Nagy örömömre akkora a stabil résztvevők száma, hogy ezek a programok már alig férnek bele napi 8 órába. Mindezek mellett pedig egyre több értékekben és élményekben gazdag alkalomszerű rendezvényre várjuk ide az érdeklődőket.