Jelenlegi hely

Együtt ünnepelt a Téka

/ Medvegy Andrea /
medvegy.andrea képe
Szép hagyomány a bentlakásban, hogy a gyermekek és a pedagógusok születésnapjáról közösen emlékeznek meg. November 19-én a június és november között születetteket köszöntötték.
születésnap Tékaszületésnap Tékaszületésnap Tékaszületésnap Téka

A diáktanács segítségével az idei tanévben először tartottunk születésnapi bulit. Az esemény előtt két héttel pedagógusok és diáktanácsosok közös erővel kezdték a szervezést.  Az ünnepelteknek bizonyos próbákon kellett átesni, melyek meghozták a kellő hangulatot. Az ügyességi feladatok után karaokeban mutathatta meg tehetségét. Felemelő volt látni, hogy 106 gyermek és a pedagógusaik milyen arccal figyelik a próbákat, és utána azokat a bátrakat, akik énekkel szórakoztatták a többieket. Meglepetésként candy bar-ral kedveskedtek a pedagógusok a bentlakóknak. Ez egy édességekkel rogyásig megrakott 3 emeletes tálca volt, aminek az elkészítésében pár ügyes gyermek segített. Egy 12.-es diák vállalta a dj szerepét, nagy sikerrel. Pedagógusok és idősebb diákok szerint rég nem volt ilyen jó összejövetel a Tékában.

Ilyen alkalmakat 1-2 havonta rendeznek a Tékában, ügyelve arra, hogy a kis és nagy bentlakásban élő gyermekek (5-8. és 9-12. osztályosok) a korosztályuknak megfelelő programon vehessenek részt, ugyanakkor a találkozásukra is lehetőséget biztosítanak. Így egy olyan közösség alakulhatott ki az évek során, melyben a kisebbek felnéznek a felsőbb évesekre, vannak közös élményeik és felelősek egymásért és a bentlakásban a jó hangulatáért. Ez a megtartó erő a délutáni és esti pedagógusok munkájának eredménye is.

A következő ilyen plusz program a bentlakó diákok számára egy kolozsvári kirándulás lesz. Várom a karácsonyi Kolozsvár látványát és a tartalmas beszélgetést a gyerekekkel a séta során.