Jelenlegi hely

Véget értek a 20. Szeben Megyei Magyar Napok

/ Töttösi Gergő /
tottosi.gergo képe
Nagy sikerként könyvelhetik el a szervezők az idei XX. Szeben Megyei Magyar Napokat. Tíz nap alatt, kilenc településen közel húsz programon vehettek részt a környéken élő magyar közösség tagjai.
Közönség az operett előadásonKoszorúzás az '56-os forradalom emlékéreGyerekkoncert a magyar napokonSzínházi előadás a zárónapon

A színes eseménynaptárban többek között szerepelt bábszínház, kézműves tevékenység, koncertek, kosaras szüreti bálok, operett, színházi előadás, filmvetítés és néptáncelőadás is, illetve megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharcról.

Ritka az olyan alkalom, amikor egy Kárpát-medencei magyar eseménysorozat a 20 évet megéli. Büszkék vagyunk közösségünkre, mely idén is bebizonyította, hogy igény és szükség van az ilyesfajta eseményekre megyénkben” – hangzott el Balázs Botond, a XX. SZMMN főszervezőjének vasárnap esti köszöntőjében.

A szervező csapat igyekezett olyan programot összeállítani, amely méltó annak huszadik fennálláshoz. A Kolozsvári Magyar Opera előadása egy erős kezdet volt, de ezt követte a többi olyan program, ami témájában aktuális és szükséges Szeben megyénkben. Örömükre szolgált azt látni, hogy minden eseményen, még hétköznapokon is, a programokon szép számban jelentek meg az érdeklődök. Ilyen volt például Kádár Annamária mesepszichológus előadása is. Az idei év sztármeghívottja a Budapesti Metamorf Színház volt, akik telt ház előtt zárták a magyar napokat vasárnap este.

Összességében, mind a szervezést, mind a programokat és az azok iránti érdeklődést figyelembe véve a környék eddigi legsikeresebb magyar rendezvénysorozatát tudhatják maguk mögött a szervezők és a szórványmegye magyar lakossága.