Jelenlegi hely

Adventi Koszorú szavalóverseny Déván, Gyulafehérvár képviseletében

/ Zödös Szabolcs /
zodos.szabolcs képe
"Tedd a kezed a szívedre, Hallgasd, figyeld hogy mit dobog, Ez a finom kis kalapálás Nem a legcsodásabb dolog? ...Ne várj nagy dolgot életedbe, Kis hópelyhek az örömök, Szitáló, halk szirom-csodák: Rajtuk át Isten szól: jövök." (Reményik Sándor: Csendes csodák)

Gyulafehérvár képviseletében jártunk Déván az Adventi vallásos szavalóversenyen! November 26-án került megrendezésre Déván a 14. Adventi koszorú szavalóverseny, ahol a 17 lelkes gyulafehérvári diákkal, 4 kísérő pedagógussal, feleségemmel és jómagam vettünk részt! A kora reggeli órákban indultunk a GMGK elől az iskolabusszal, és a saját autónkkal, így lehetővé téve több diák részvételét a versenyen.

 

A gyulafehérvári csapat

A legkisebbektől (előkészítős osztály) a legnagyobbikig (líceumisták) szép számban jelentkeztek a felhívásra!

Dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumban otthonra talált rendezvényt már a kezdetekkor áthatotta az ünnepvárás hangulata, a magyar iskolaközpont pedagógusai évről évre egyre nagyobb odafigyeléssel készülnek ez alkalomra.

A diákok Déváról,Gyulafehérvárról, Aradról, Nagyszebenből, Vajdahunyadról, Petrozsényból, sőt még Magyarországról is érkeztek.

A díjazottak könyvjutalmai

A szeretetteljes fogadtatás már megérkezésünk pillanatában is érezhető volt. A regisztrációkor a kicsik adventi koszorús díszt kaptak kitűzőként a sorszámukkal, a nagyobbak papír mécses tartót, egy szép idézettel. A nyitó ünnepség után a korosztályok külön termekbe szóródtak szét, s izgatottan indult el az idei verseny!

a nagyobbak külön teremben gyűlekeztek

Gyulafehérvár képviseletében indult a szavalóversenyen két fiam is, akik a GMGK tanulói. A kisebbik, Zete az előkészítős, a nagyobbik, Keve pedig az 5-6.- osztály képviselőit erősítette! Verseikben Ady Endre és Reményik Sándor karácsonyi, adventi hangulatai elevenedtek meg. Nagyon nagy örömünkre az előkészítő osztályosok népes serege élére kisfiam, Zete állhatott első helyezettként! Nagyon büszke vagyok rájuk!

A legkisebbek között az első helyen a fiam

 

Engem a líceumi diákok zsűri tagjai közé kértek fel, így részese lehettem a felemelően szép előadás-sorozatnak! Itt már hallhattunk igazán profi szintű, lélek melengető, komoly művészi szavalatokat, és a döntés igen nehéz volt a zsűri tagok számára!

a középiskolások zsűritagjaként

 

Igazán büszkeséggel tölt el, hogy részese lehettem egy ilyen nagyszabású versenynek, ahol zsűri tagként élhettem át ezeket a csodás pillanatokat, és hogy a fiaim is örömmel vállalták eme nemes feladatot!

Büszke apaként és tanárként