Jelenlegi hely

Idősek Napja Resicabányán

/ Csőke Krisztina /
csoke.krisztina képe
Igazán színes programban lehetett része annak, aki ellátogatott a Havas Boldogasszony római katolikus templom nagytermébe október 29–én kora este, Resicabányán ugyanis az Idősek Napja alkalmából tartottak műsort a plébánián.
A Hóvirág Daloskör énekelŐz Júlia szavalTheer JózsefA Megyasszai testvérek

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla, hogy igazán sok mindent köszönhetünk az idősebb generációnak. Az általunk ismert világot ők építették fel nekünk, tapasztalataikkal, bölcsességükkel segítik a boldogulásunk. Szűkebb értelemben szüleink, nagyszüleink áldozathozatalai és iránymutatása az, ami nélkül nem válhattunk volna azokká az emberekké, akik ma vagyunk. Éppen ezért vezette be az Öregek Nemzetközi Napját az UNESCO 1991-ben, az idősebb generációk által egy életen át elvégzett munka méltatásaként. Resicabányán is sokan vannak olyanok, akik végigdolgozták becsületben az életüket, gyámolították a következő generációt – a szombati ünnepség nekik szólt.

Elsőként Pál József főesperes tartott köszöntő beszédet, majd a Hóvirág Daloskör lépett fel, melyet gitárral kísért Megyasszai Attila református lelkipásztor. Az előadott dalokban – és ez szerencsére az est többi szereplőjére is érvényes volt – az öregség pozitívumait sikerült megragadni, hiszen bár a kornak vannak árnyoldalai is, egy ilyen alkalommal inkább az ezzel járó örömteli dolgokról érdemes megemlékezni. A daloskör egyik tagja Székely Zsolt is ebben a szellemben olvasott fel elgondolkoztató és vidám szövegeket, illetve szavalt Theer József, Őz Júlia és Megyasszai Júlia is.

Az est zárásaként a Megyasszai testvérek az ároni áldással köszöntötték az időseket, ami talán a legtalálóbb befejezése volt a műsornak.