Jelenlegi hely

Jótékonysági est Medgyesen

/ Papp Gyula Attila /
papp.gyula.attila képe
2016. december 15-én, az adventi időszakban meghitt rendezvényen vehetett részt a Medgyesen és vidékén élő magyar közösség. A Medgyesi MADISZ, a Szeben megyei RMDSZ és a Báthory István Általános Iskola szervezésében jótékonysági estre került sor a Traube színháztermében, amely ünnepségen összegyűlt pénzt a szervezők a városban működő Adolf Kolping Gyermekotthon lakóinak ajánlották. A Traube színházterme zsúfolásig megtelt gyerekekkel, szülőkkel és jókedvű adakozókkal. A minden lelket megérintő karácsonyi ünnepség keretein belül a Báthory István Általános Iskola diákjai és a település magyar tagozatos óvodásai műsorukkal színpadra varázsolták az ünnep varázsát és a Karácsony szellemét: a szeretetet, az összefogást, az egymás iránti odafigyelést.
Tedd Szebbé a KarácsonytTedd Szebbé a KarácsonytTedd Szebbé a KarácsonytTedd Szebbé a Karácsonyt

Karácsonyi témájú táncokkal, rövid jelenetekkel és közös énekkel készültek a gyermekek. A meghitt ünnepi műsor mellett a Karácsonyi Vásáron az iskola diákjai és az Adolf Kolping Gyermekotthon lakói által készített ajándékokat, karácsonyi díszeket, apróságokat vásárolhatták meg az érdeklődők. Az ajándékokból összegyűlt pénzzel valamint az ünnepségen összegyűlt adományokkal az Adolf Kolping Gyermekotthon bentlakóit támogatják.

A Medgyesi MADISZ elnöke, Balázs Botond beszédében felkérte a jelenlévőket, hogy amennyiben tudnak, támogassák a gyermekotthon lakóit, nem csupán pénzbeli adománnyal, hanem önkéntes munkával, segítsenek például a házi feladatok elkészítésében vagy a napi tananyag elsajátításában. Kiemelte, hogy az ifjúsági szervezet az otthon indulásától kezdve aktívan részt vállal az Adolf Kolping Gyermekotthon működtetésében.

Balázs Botond, a medgyesi MADISZ elnöke, az est főszervezője

A tavalyi évhez képest, amikor a beköltözés volt a prioritás, önkénteseink bútort cipeltek és raktak össze, kitakarították a kertet, a kerítést megszabadítottuk a gaztól. Ha a szükség úgy kívánta, szereztünk autót és sofőrt, ha a hulladék elszállítására konténerre volt szükség, akkor azt szerveztük meg. A tavalyi évtől sikerült napi három kenyeret biztosítani az Eldi pékség támogatásával. Idén is folytattuk ezeket a tevékenységeket, és utazások, kirándulások költségeit fedeztük. A nyár folyamán voltunk Vízaknán, biztosítottuk az utat és a belépőt a gyerekeknek és kísérőiknek, a konténerek beszerzése idén sem maradt el, sőt októbertől az adminisztráció elvégzésében, az engedélyek beszerzésében is heti rendszerességgel segítünk. A továbbiakban is próbálunk segíteni, amiben tudunk – mondta a MADISZ elnöke, hozzátéve, hogy a rendezvény célja a segítségnyújtáson túl a figyelemfelkeltés.

A medgyesi Adolf Kolping Gyermekotthon apróságai egy kis műsorral köszönték meg a részükre szervezett jótékonysági estet

Az est végén köszönetét fejezte ki Nagy Mariann, a gyermekotthon vezetője, aki elmondta, hogy másfél éve, mikor Medgyesre érkezett, egy valódi közösségbe került, egy olyan közösségbe, amely az otthon ifjú kis lakóit segítve szolidaritásáról tett tanúbizonyságot. Szederjesi György, a Báthory István Általános Iskola igazgatója az adományozás léleknemesítő voltát emelte ki, hiszen egy ilyen gesztus által mindannyian gazdagodunk.

A műsor alatt a kicsinyek számára az emeleti teremben a MADISZ biztosított játszóházat, amelyért külön köszönet jár a székelyudvarhelyi Művészeti Tanoda munkatársának, Szappanyos Tündének és a rendezvény fotósának, Gábor Lajosnak.