Jelenlegi hely

Népi hangszerekkel ismerkedtek a hétvégi iskolások

Útjára indult az Ung-vidéki rendhagyó zeneóra

/ Kurdi Gábor /
kurdi.gabor képe
Új foglalkozássorozat indult útjára az Ung-vidéken, mely először a nagykaposi vasárnapi iskolában mutatkozott be.

Szeptember 17-én immár negyedik tanévét kezdte meg a vasárnapi iskola Nagykaposon, a Magyar Közösségi Házban. 2014-ben hozta létre a Nagykapos és Vidéke Társulás ezt a havonta megrendezésre kerülő programot, melyre azokat a szlovák-magyar nyelvhatáron élő alapiskolás gyerekeket várják, akik nem részesülhetnek magyar nyelvű oktatásban.

a hatlyukú furulyák   A tilinkó

Az idei tanév legelső rendhagyó nyitónapján a könnyedebb szórakozásé volt a főszerep. A gyerekek magyar népi hangszerekkel ismerkedhettek meg: például megtudhatták mi is az a tilinkó, a kaval, de a kecskeduda is előkerült, melyről kiderült, hogy csak varázsigével bírható játékra. A játékos foglalkozást egy közös tánccal zárták a jelenlévők, majd a Balassi-füzetek kiadvánnyal foglalkoztak a továbbiakban.

Hosszi furugla   A kecskeduda

Ez az alkalom jó bemutatkozási lehetőséget adott az újonnan induló programnak, melyben rendhagyó zeneórák hosszú sora veszi kezdetét a Petőfi Sándor Program keretében. Remélhetőleg a következő hónapokban számtalan környékbeli iskolában és óvodában látható és hallható lesz a rendhagyó zeneóra!