Jelenlegi hely

Nyári élményeink

Szilágysomlyói fiatalok Budapesten

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
A Rákóczi Szövetség Diaszpóra és Szórvány programjának köszönhetően 2017. június 19-21. között közel 50 szilágysomlyói fiatal látogathatott el anyaországunk szívébe, Budapestre.
ParlamentA fő csoportvezetők: Mentorom, Józsa Nándor és Kuglis Gábor atya Csoportkép a Parlament előttBudapesti séta

Épp beköszöntött a nyári vakáció és a Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánia máris új kalandokra hívta fiataljait. 2017. június 19. és 21. között a Rákóczi Szövetség támogatásának hála, közel 50 diák tölthetett el három teljes napot Magyarországon. A csoport legfőbb vezetője, egyben az utazás szervezője mentorom, Józsa Nándor Lóránd volt. Az értékekkel és élményekkel teli közösségépítő kirándulás során nemzeti identitásunk megerősítését tűztük ki elsődleges célul Budapest történelmi kincseinek megismerése által.

 

Ezekben a napokban olyan különleges helyekre látogatott el csoportunk, mint a Budai vár, a Hadtörténeti Múzeum, a Mátyás templom, a Parlament és a Nemzeti Múzeum. A legtöbb résztvevő gyermek és fiatal még sosem járt Budapesten. Ittlétük alatt egytől-egyig mind pozitív tapasztalatokkal gazdagodtak, melyek hatására bármikor boldogan térnek vissza Magyarországra, és büszkén viselik származásukat. Programunk tehát elérte célját.

        

Tőtős Kriszta, az egyik résztvevő a következő Röhrig Géza idézetet társította élményeihez: "Az embert ki lehet szakítani a hazájából, a hazáját azonban nem lehet kiszakítani az emberből."