Jelenlegi hely

TEQBALL: Dévára is megérkezett

/ Koffol Gábor /
koffol.gabor képe
TEQBALL: 2017. május 11-én a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum diákjainak lehetőségük volt kipróbálni magukat egy roppant érdekes és új sportágban, melynek neve nem más, mint a teqball. A sportágnak két magyar fiatalember az ötletgazdája, de napjainkra már világszerte ismerik, továbbá a brazil világbajnok, Ronaldinho utazó nagykövetként népszerűsíti.
A Téglás Gábor iskola diákjai kipróbálták a TEQBALL-tA Téglás Gábor iskola diákjai kipróbálták a TEQBALL-tA Téglás Gábor iskola diákjai kipróbálták a TEQBALL-tA TEQBALL utazó nagykövete Ronaldinho (forrás: NemzetiSport)

Előzetes egyeztetések és megbeszélések során sikerült elérni, hogy májusra Dévára is megérkezzen egy, a sportág űzéséhez szükséges teqball asztal. A futball alapú sportágat egy speciálisan meghajlított asztalon játsszák, és kevés gyakorlással bárki számára élvezhető, emellett pedig nagymértékben fejleszti a labdarúgásban fontos technikai elemeket. A játékot lehet egyéniben és párosban is játszani. Az általam szervezett fociedzésen résztvevő diákoknak egy alkalomnyi teqballozás elég volt arra, hogy hamar elsajátítsák a játék alapjait, ezt követően pedig bajnokságot szerveztünk magunk között. A közeljövőben hetente egy-két alkalommal fogjuk használni a sporteszközt, közben igyekszem bevonni a felnőtteket is, bajnokságot szervezni.