Jelenlegi hely

Megérkeztek várva várt népi furulyáink!

/ Garamvölgyi Anett /
garamvolgyi.anett képe
Nagy örömünkre 2017 márciusának végére elkészültek a Ségercz Ferenctől rendelt népi furulyáink, így tanítványaim már nem csupán művészeti különóráim keretén belül fejleszthetik népzenei tudásukat, hanem otthon is.
Megérkeztek népi furulyáinkMegérkeztek népi furulyáinkMegérkeztek népi furulyáinkMegérkeztek népi furulyáink

Január óta tartok egyéni és kiscsoportos népzenei foglalkozásokat a Szilágysomlyói Római Katolikus Plébánián. Ezeken belül összesen 40 gyermek és fiatal jár hozzám népi éneket, népi furulyát, valamint népi pengetős hangszereket tanulni. Annak érdekében, hogy munkám igazán szép és maradandó lehessen, elhatároztam, hogy tanítványaim számára népi furulyákat vásárolok. 

Ségercz Ferenc népi fúvós előadóművész, népzenegyűjtő, és hangszerkészítő vállalta, hogy elkészít számomra 48 db "C", illetve "A" hangolású hangszert. Alkotásai nagy része már gazdára is talált. Azok a gyermekek, akik rendszeresen járnak hozzám órára, becsületesen készülnek, és ügyesen haladnak a tananyaggal, azok hazavihetik a furulyákat. Megegyezésünk szerint egyelőre még minden zenei eszköz a plébánia tulajdonát képzi, viszont akik szorgalma a tanév végéig kitart, megtarthatják a kiosztott hangszereket örökbe. 

A gyermekek fejlődése egyre látványosabb. Szívből remélem, hogy a magyar kultúra és nemzeti identitás olyan magocskáit sikerül most elültetnem lelkükben, melyek jó néhány év múlva is gyönyörűen virágoznak majd.