Jelenlegi hely

luzsicza.fanni.eszter

2019.05.24.
Tellmann József mozaikja a lupényi házának homlokzatán
A Zsil-völgyi Magyar Napok idén május 16-19 között voltak megtartva Petrozsényban és Lupényban. Jeszenszky Melinda lupényi ösztöndíjassal közösen két kiállítással emlékeztünk meg az egykori zsil-völgyi alkotótelepről. A rendezvényhez egy kiadványt...
2019.03.22.
A petrozsényi magyar gyerekek és felkészítő tanáraik
A megemlékezés március 15-ei nemzeti ünnepünkről a Zsil-völgyi magyarok számára is nagyon fontos minden évben. Kiemelt esemény, amelyre idén is szép számmal érkeztek az emberek.
2018.12.19.
A petrozsényi magyar gyerekek betlehemes előadása az idősek karácsonyán
A vastag hótakaróval borított Zsil-völgyében már november végén elkezdődött az adventi készülődés. Minden napra jutott valami tennivaló. Énekpróba, táncpróba, karácsonyi kézműves foglalkozás vagy betlehemes előadásra való felkészülés.
2018.10.31.
Szüreti szőlőkoszorú készítés Petrozsényben
Október vége nagyon mozgalmasan telt a petrozsényi magyar közösség számára, hiszen a szüreti készülődés és bálozás mellett az 1956. október 23-ai eseményekről is megemlékeztünk, de egy nagyon érdekes hangszerbemutatóban is részünk lehetett.
2018.10.07.
Petrozsényi Jézus Szíve Gyermekvédelmi Központ
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 25 éves jubileumát ünnepli 2018-ban, ezért az ősz folyamán az Úr felé való hálaadás került a középpontba. A hálaadó ünnepségek sora Budapesten indult, majd Erdélyben folytatódott.