Jelenlegi hely

luzsicza.fanni.eszter

2020.01.20.
Galántai Közéleti Klub
Az elmúlt évben egymást érték a II. Rákóczi Ferencre emlékező rendezvények szerte a Kárpát-medencében, hiszen a magyar Országgyűlés Rákóczi-emlékévnek nyilvánította a 2019-es évet.
2019.12.21.
Néptáncos gyerekek Hidaskürtön
Az adventi hetek alatt a karácsonyi készülődés hangulata járta át a hidaskürti alapiskolát, hiszen évről-évre hagyomány, hogy a diákok karácsonyi műsorral örvendeztetik meg szüleiket az ünnepek előtt.
2019.12.02.
IV. Szépkorúak bálja
A Megbecsültek Társaságának rendezvényei közül az év legjobban várt eseménye a Szépkorúak bálja. Tagjaink számára a színházi előadások és a különféle kirándulások mellett ezen a bálon is lehetőség nyílik szórakozásra, ismerkedésre és jóhangulatú...
2019.11.15.
A nagyfödémesi gyerekek műsora
A Galántai járásban is kiosztotta a Rákóczi Szövetség a Magyar Iskolaválasztási Program idei ösztöndíjait. A Galánta és Vidéke Társulás mint a Rákóczi Szövetség célalap szervezete tartotta a kapcsolatot a helyi iskolákkal, és szervezte meg az...
2019.10.30.
Fotográfiai műhelymunka Felsőszeliben
Idén október 23-25. között rendezték meg a Felsőszeliben működő Széchenyi István Alapiskola „Széchenyi napok” című rendezvénysorozatát. Ebben a pár napban a gyerekek különféle izgalmas tevékenységekben vehettek részt, hogy kibővítsék ismereteiket a...
2019.05.24.
Tellmann József mozaikja a lupényi házának homlokzatán
A Zsil-völgyi Magyar Napok idén május 16-19 között voltak megtartva Petrozsényban és Lupényban. Jeszenszky Melinda lupényi ösztöndíjassal közösen két kiállítással emlékeztünk meg az egykori zsil-völgyi alkotótelepről. A rendezvényhez egy kiadványt...
2019.03.22.
A petrozsényi magyar gyerekek és felkészítő tanáraik
A megemlékezés március 15-ei nemzeti ünnepünkről a Zsil-völgyi magyarok számára is nagyon fontos minden évben. Kiemelt esemény, amelyre idén is szép számmal érkeztek az emberek.
2018.12.19.
A petrozsényi magyar gyerekek betlehemes előadása az idősek karácsonyán
A vastag hótakaróval borított Zsil-völgyében már november végén elkezdődött az adventi készülődés. Minden napra jutott valami tennivaló. Énekpróba, táncpróba, karácsonyi kézműves foglalkozás vagy betlehemes előadásra való felkészülés.
2018.10.31.
Szüreti szőlőkoszorú készítés Petrozsényben
Október vége nagyon mozgalmasan telt a petrozsényi magyar közösség számára, hiszen a szüreti készülődés és bálozás mellett az 1956. október 23-ai eseményekről is megemlékeztünk, de egy nagyon érdekes hangszerbemutatóban is részünk lehetett.
2018.10.07.
Petrozsényi Jézus Szíve Gyermekvédelmi Központ
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány 25 éves jubileumát ünnepli 2018-ban, ezért az ősz folyamán az Úr felé való hálaadás került a középpontba. A hálaadó ünnepségek sora Budapesten indult, majd Erdélyben folytatódott.